Majlis Persaraan Pengarah JKR Terengganu

“Telah ditetapkan 3 perkara ke atas kamu, iaitu, AJAL MAUT, JODOH & REZEKI. Tak kira la dimana kamu dicampakkan atau dihantar, rezeki Allah Taala sudah ditentukan. Maka laksanakan tugas yang telah dipertanggungjawab ke atas kamu dengan sebaik-baiknya..”

Itu antara kata-kata yang selalu Tuan Pengarah aku duk ulang dalam setiap perjumpaan dengan staf-staf dia. Seorang yang sangat motivated dan penuh dengan kata-kata nasihat. Dalam banyak-banyak Pengarah di JKR Malaysia, dia sorang je pilihan yang ada dan layak untuk post Pengarah di JKR Terengganu yang suatu ketika dulu sangat terkenal satu Malaysia. haha. Walaupun aku jarang berurusan secara personal dengan dia, tapi itu je satu-satunya yang aku kagum dengan dia. Seorang yang pandai bermain dengan psychologi dan seorang yang sangat low profile.

Majlis perpisahan Tuan Pengarah JKR Terengganu yang berlangsung kat Hotel Primula, Kuala Terengganu. Disebabkan dah bayar (paksaan T_T), terpaksa gak la aku datang. Walaupun ngantuk yang amat sangat malam tu, aku gagahkan jugak pergi, walaupun berat hati nak tinggal bini sengsorang kat umah. hehe. Di kesempatan yang ada ni, aku amik peluang nak test gajet baru aku ni.😀 Mula² segan gak nak bak kuar kmera, tapi last-last baru ilang skit rase kekok. Maklumlah, dah nama pun majlis formal. Lagipun aku bukan ditugaskan untuk menjadi OP utk event tu, so xde la aku perlu bersusah payah nk shoot. hehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s