Ranaco Education & Traning Institute (RETI) Convocation Ceremony

Hujung minggu yang sangat memenatkan. Pengalaman pertama shoot gambar konvokesyen. Kalu nak kira, projek kecik jer, tapi banyak benda yang aku belajar dari situ. Nasib baik la pelajar yang graduate tak ramai, tak sampai 200 orang je. Yang kecik tu pun dah cukup buat aku huru-hara semalam… uhh!

Berbekalan pengalaman yang sangat sikit, dan peralatan yang sangat minimun, kelam kabut gak dibuatnya. Dah la orang dah bayar kita, tapi hasil lak tidak memuaskan. Tatau la knapa speedlite tiba² buat hal semalam. Nasib baik la ada sorang dua yang bekap aku semalam. Thanx  en.biG & Zarul sbb kaver semalam. Kalu tak, tatau la. Bukan senang nak dapatkan sesuatu moment tu.

[ click to enlarge ]

Nampaknya nak kena upgrade lagi skill & equipment kalu nak shoot gambar untuk event² camni. d[^,^]b Pengalaman semalam betul² mengajar aku banyak benda. Persediaan & pengurusan sangat penting. Tak sama dengan amik gambar wedding yang penah aku amik sebelum ni. Tapi kalu la dapat offer lagi untuk event² camni, apa salahnya mencuba. Tak kisah la bayaran seciput pun, janji dapat test power. hehehe!

Saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan

Sekian.


2 thoughts on “Ranaco Education & Traning Institute (RETI) Convocation Ceremony

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s