Reception : Sofia & Faiz – Cyberjaya Lake View

IMG_6290IMG_6249IMG_6254IMG_6267IMG_6175IMG_6189IMG_6343IMG_6342-2IMG_6078

Minggu lepas aku lepak KL lagi sbb nak kena attend kursus kat Empress Hotel, Sepang (kursus lagi). Masa tu plak ade wedding kawan aku kat Cyberjaya. Peluang tak boleh dilepaskan.😀 Sekurang²nya bleh gak aku nak menembak skit², peluang tuk menguji  kemampuan ‘senjata’ dan kemaskini ilmu di dada. Lagipun aku memang takde benda nk buat wiken tu, hanya melepak bersama Encik Big di rumah barunya yang sangat best (thumb up!). Memang kitorang pelan nak outing kat Putrajaya hari tu. So aku singgah la kejap kat kenduri tu (makan free). Nak praktis mana yang patut, sambil amik feel.  he! he!

Cuaca yang sangat panas sangat menguji kekuatan mental dan fizikal. Dah la pakai baju hitam. Dua lapis lak tuh. Nasib baik baik la ade eskrim & cendul yang sangat best mase tu \(^,^)/ Cuaca cmni, memang masalah skit nak shoot. Tapi aku amik sume tu sebagai cabaran. At least aku boleh belajar kat ctu. Time ni, baru aku tau terlalu banyak kelemahan dan kekurangan yang aku kena perbaiki. ~uh!~

Nasib baik la photographer² yang berbayar masa majlis tu tak kisah aku jadi ‘parasit‘ masa tu. Aku pun kena la tau batasan² aku. Bkn x leh nak shoot, tapi jangan la sampai mengganggu dorang buat keje. Tapi aku rase dorg pun ok je bile aku menyebuk amik gambar mase tuh, tp dalam hati tatau la kn.😀 Nwy, dorang mmg best  & sempoi , lebih² lagi sorg brader tu (aku tak igt nama) yang hampir meracun aku dengan Video DSLR nye. Teruja?? oOOoooOo! tidaaaakkk!! (buat masa ini) hahaha!

Nota di kaki :

Ptg tu, Kay sms aku. dia tak jadi nk hire aku jadi kameraman utk wedding dia nnt, disebabkan sedikit masalah teknikal. Nasib baik aku dapat kawtim ngn En. Big. Terpaksa bertukar ke Plan B. hehe! mgkn ini bukan rezeki aku. Lagipun aku belum bersedia utk serius dlm aktiviti tembak menembak ini. Hanya tuk suka-suka bleh la..🙂

Sekian.

[ aku budak baru belajar ]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s