Sunday mood… ~uhh!~

Kepala aku weng semacam jer arini. mgkn sbb tidak cukup tdo smalan. rase mcm org gile jer, jalan pon dah tak betul. mmg penat sgt drve smlm. Sehari suntuk duk dlm kete.  dari Melaka kul 11 pg, trus ke KL…dan terus ke kota bharu. Sampai pukul 2.00 pagi, bangun² pagi dan nak kena gerak ke K.Terengganu. Huh!  Aku rase bkn aku saja yg pnat, jentera berat aku pn msti penat gak. Cuma dia x leh nk bercakap jer. Alhamdulillah jentera berat aku tak meragam semalam, perjalanan kami selamat tanpa sebarang mslh. Mgkin ada la ‘cedera’ skit..maklum la terpaksa membawa beban yang melebihi muatan. Kalu nk pikir, mmg la kesian gak kat jantung jentera aku ni, tapi nak buat camne, nak tak nak, terpaksa la.

Pagi² da SMS bos, cakap kat dia aku msuk lambat skit pagi ni, hantar kete pegi workshop. Haha! Tapi mmg ade la skit masalah kat kete aku. Tapi aku dah repair sendiri. Benda kecik je. Bumper belakang tercabut. Nasib baik la tak tertanggal terus. Skru dia je yang tertanggal. Aku pekse ekzos, nasib baik tkde pape. Byk kali gak la smalam ekzos kete cium jalan tar. Silap2 bleh kuar api.. Aku pn tatau cmne aku bleh bertahan drive smlm. Kalu nk kira, mmg aku da ngantok gile. Aku mmg tanak bagi abah drive, sbb aku tau abah memang tkleh drive malam². Mata dia silau. Kalu short-distance mungkin bleh la kot klu dia nk drve. Klu da long-distance, aku takut jd pape je. Aku tengok dia pun mcm da tak larat. Cian abah.

Sebenarnya, nak je aku amik MC arini. mmg aku rase letih gile arini. Badan pun da sakit². Tapi bila duk teringat keje kat ofis, terpaksa aku gak aku redah. Da seminggu tak masuk ofis, mesti keje da bertimbun². Dah la aku sorang² je yang handle kat sane. Nak harapkan org lain, mcm² la alasan yang dorang bagi. demm! papahal pun, aku gak kena buat.  kalu ade assistant, ringan la skit kje aku. ada la gak org yang bleh tolong setelkan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s