Jentera beratku

huhu! Byk la plak nk kna kuar duit. Kering gak la aku bulan ni. Dah la gaji dah byk kena potong (EPF+PTPTN+kereta). Bape sangat la dapat bulan². Mmg ckp2 tuk makan je.  Nasib baik dapat cari buyer untuk Blackberry Storm aku. Ada la sikit talian hayat tuk hidup (alhamdulillah) .  Kalu tak, terpaksa la ikat perut bulan ni. bla bla bla…road tax kete plak tamat tempoh. ermm.. nasib nasib. Tapi nasib baik la insurans kete aku ade lagi. Nak setlekan kat Tganu, geran lak ade kat Kelantan.. last², tpksa suh umi yang setlekan sume.

Nasib baik la roadtax sempat siap sebelum khamis, klu tak..kecut perut gak nak balik kampung nanti. Polis ni bkn blh caye pon. Time dia rase nk buat road block, dia buat la. Tapi alhamdulillah, sumenye selamat. Sampai je kat kota bharu ptg kameh tu, tayar kete lak bocor😦 . huuu~ Lepas satu, satu dugaan. Tapi nasib baik la dia bocor mase da sampai umh. Mau dia bocor tgh² jalan, menggagau² la aku. Dah la spare tyre kt dalam bonet xleh nk guna. Ntah cmne la tak bleh muat saiz dia. hmm! Mungkin owner lama da tukar.

Terpaksa la kuar duit lagi. Satu town gk aku pusing survey² kedai tayar. Aku pn tatau nk letak tayar apa lak kat jentera cabuk aku ni. Nak tukar tayar pn, kna servey harga gak. Benda bkn murah…smpai 7 8 ratus…dengan keadaan kewangan aku skg, tpksa la memilih skit. Kalu dapat yg murah, kualiti lak kurang, dapat yg ok, duit lak kna kuar lebih. ermm! Nak tak nak, tpksa aku korbankn skit tuk kualiti yang lebih bagus. Nasib baik dapat pasang kat kedai mmber…at least dapat la main² harga skit. Walaupun agak terasa, at least puas hati la skit. huhu~

Sekian

3 thoughts on “Jentera beratku

  1. Pingback: Keretaku masuk wad « s t o r y . m o r y . m o r n i n g . g l o r y

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s